Könyvelés és
tanácsadás felsőfokon

Tudjuk, hogy a pénzügyek gyakran ijesztőnek tűnhetnek, és nem mindenki szeretne foglalkozni velük. Bízza ránk a vállalkozását, hogy a könyvelés nehézségeit levéve a válláról, biztonságban tudja a pénzügyeit.
Kapcsolatfelvétel
Érdemes tudnod rólunk
Célunk, hogy a hagyományos könyvelési feladatokon túl, – amelyekhez többek között a klasszikus számviteli feladatok, adóbevallások, bérszámfejtés tartozik – megfelelő szakmai támogatást nyújtsunk ügyfeleink üzleti döntéseihez. Csapatunkat olyan kollégák alkotják, akik magyar és nemzetközi nagyvállalatnál egyaránt szereztek tapasztalatot.Emellett társaságunk szintén releváns tapasztalattal rendelkezik kontrolling, pénzügyi tervezés, valamint riporting területén, amely szolgáltatásokkal tudjuk segíteni ügyfeleink vállalatainak további fejlődését a gazdálkodás és pénzügy területén.
“Nemzetközi nagyvállalatnál szerzett több éves felsővezetői és szakmai tapasztalataimat szeretném kamatoztatni az ügyfeleink és saját cégem számára. Hiszem, hogy ha egy multinál sikerült a vállalatot magasabb szintre fejleszteni és juttatni mind gazdaságilag, mint szervezetileg, akkor ezt a tudást át tudom adni más vállalkozásoknak is.”
Décsi András
Ügyvezető

Könyvelés

Teljeskörű könyvelői szolgáltatásunkkal pontos és naprakész információkkal tudunk szolgálni ügyfeleinknek , amely segíti a vállalat ügymenetét és a döntéshozást.

Naprakész szaktudásunkkal kívánunk hozzájárulni ügyfeleink sikeréhez és eredményes működéséhez.

Számviteli szolgáltatásaink:

• számviteli bizonylatok, gazdasági események teljeskörű könyvelése
• az adó- és egyéb jogszabályokban meghatározott bevallások elkészítése, beadása
• kötelező statisztikák összeállítása, elküldése
• éves beszámoló, egyszerűsített éves beszámoló összeállítása, közreműködés a társaság könyvvizsgálóival
• egyéb különleges esetek: végelszámolási időszak könyvvitele, átalakulások könyvelése

Lehetőség van a további számviteli szolgáltatásokra is:

• kimenő számlák elkészítése ügyfeleink meghatalmazása és adatszolgáltatása alapján
• banki átutalások rögzítése az online utalási rendszerekben

Ajánlatot kérek!

Bérszámfejtés

Bérszámfejtési szolgáltatásunk keretében biztosítjuk ügyfeleink számára a teljeskörű bérszámfejtési, táppénz, valamint társadalombiztosítási ellátások számfejtési, bérfeladási, adó- és járulékelszámolási teendőinek ellátását.
Ajánlatot kérek!

Adótanácsadás

A megfelelő és optimális adózás kiválasztása sok esetben összetett és bonyolult feladat. Ez pedig komoly szakmai hozzáértést, valamint az adójogszabályok széleskörű ismereteit igényli. 

Emellett a jelenlegi, állandóan változó gazdasági- és jogi környezetben fontos az adótörvények változásainak folyamatos nyomonkövetése is ahhoz, hogy a vállalkozás adózása és adótervezése a lehető legoptimálisabb legyen.

Ha Ön vállakozást indítana, mindenképpen ajánljuk, hogy vegye igénybe szakember segítségét, hogy biztosan a megfelelő adózási formát válassza. Így ugyanis a legtöbb esetben pénzt tud spórolni vállalkozásának.
Az adózással kapcsolatosan az alábbi szolgáltatásokat tudjuk nyújtani vállalkozásának:

• adózási tanácsadás induló vállalkozások részére
• tanácsadás helyi adókkal kapcsolatban
• ügyintézés az adóhatóságoknál
• adóhatóságokkal történő egyeztetések lebonyolítása• korábban hibásan beadott bevallások javítása, önellenőrzése

Ajánlatot kérek!

Vállalati pénzügyek -és gazdálkodási tanácsadás

Frázis, de nagy igazság van abban a mondásban, hogy „mindig lehet fejlődni”. Ez a vállalatok gazdálkodására is igaz. A sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy egy független, ezáltal teljesen objektív gazdasági szakember szakmai meglátásaival és tanácsaival képes optimálisabb szintre emelni egy vállalat működését, gazdálkodását, pénzügyeit. 

Csapatunk szívesen áll cége rendelkezésére vállalata pénzügyeinek átvilágításában, valamint gazdálkodásának áttekintésében. 

A megfelelő javaslatok megtétele után, cégünk támogatást is tud nyújtani a változtatások bevezetéséhez és implementálásához, ami által vállalata gazdálkodása és eredménye javulni tud.
További tanácsadási szolgáltatásaink:

• számviteli tanácsadás
• üzletviteli tanácsadás
• könyvelés ellenőrzés (független, szakmai vélemény)

Ajánlatot kérek!

Cégalapítás

Megbízható partner ügyvédi irodánkkal együtt készséggel állunk rendelkezésére a cégalapítás folyamatában: segítünk a vállalkozás legmegfelelőbb jogi -és adózási formájának kiválasztásában.
Ajánlatot kérek!
Legfrisebb híreink
Hogyan alakulnak 2024-ben a SZJA kedvezmények Magyarországon?

Az adózási rendszer állandó fejlődésével és változásával együtt járnak a SZJA kedvezmények is. Az idei évben ismét számos új lehetőség és kedvezmény lép életbe, amelyeket érdemes áttekinteni annak érdekében, hogy az adófizetők a lehető legjobban kihasználják az adókedvezmények nyújtotta lehetőségeket. Hogyan alakulnak 2024-ben a SZJA kedvezmények Magyarországon? Az alábbiakban részletezzük.

Az igénylés módjai

Az adókedvezmények igénylésének két fő módja van:

 1. adóévre vonatkozó szja-bevallásban: ez az általános módja az adókedvezmények igénylésének minden adóévben.
 2. év közben a munkáltatónak, rendszeres bevételt juttató kifizetőnek adott adóelőleg-nyilatkozattal: ez a lehetőség azoknak adódik, akik az adóév során már előre szeretnék érvényesíteni a kedvezményeket.

Kinek jár SZJA kedvezmény 2024-ben?

Az adott SZJA típusok határozzák meg, hogy kik jogosultak az adott kedvezményekre. Az alábbiakban részletesen ismertetjük a főbb típusokat és a velük járó kedvezményeket:

 1. Családi kedvezmény
 2. Négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye
 3. 30 év alatti anyák kedvezménye
 4. 25 év alatti fiatalok kedvezménye
 5. Első házasok kedvezménye
 6. Személyi kedvezmény

Nézzük meg egyesével, hogy ki veheti igénybe őket és, hogy mekkora a kedvezmények értéke.

 1. Családi kedvezmény

A családi kedvezmény olyan adókedvezmény, amelyet több kategóriába sorolnak az igénylés jogosultságát meghatározó feltételek alapján. Jogosult rá az, aki családi pótlékra jogosult, vagy akik közös nyilatkozat, jogerős bírósági döntés vagy egyezség alapján felváltva gondozzák gyermeküket. Emellett a családi pótlékra jogosult személyekkel közös háztartásban élő házastársak is jogosultak lehetnek rá, még akkor is, ha ők maguk nem részesülnek családi pótlékban. A kedvezmény igénybevevői közé tartoznak továbbá a várandós nők és házastársaik, akik együtt élnek, valamint azok, akik saját jogon jogosultak a családi pótlékra vagy rokkantsági járadékra, illetve külföldi jogszabályok alapján ilyen típusú ellátásra jogosultak. A családi kedvezmény összege az összevont adóalapot csökkenti, és változhat az eltartottak és a kedvezményezett eltartottak számától függően. Ez azt jelenti, hogy havonta a nettó kereset növekszik, és az emelkedés mértéke az alábbiak szerint alakul: ha egy eltartott van a családban, akkor 10 ezer forinttal, ha kettő van, akkor 20 ezer forinttal, míg ha három vagy több eltartott van, akkor 33 ezer forinttal. A kedvezmény az adóterhek enyhítésére szolgál, és fontos lehetőséget biztosít az érintett családok számára az adófizetési kötelezettségeik csökkentésére.

 1. Négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye

A négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményét az veheti igénybe, aki jogosult a családi pótlékra, vagy akinek legalább 12 éven át volt jogosultsága a családi pótlékra, még ha jelenleg már nem jogosult rá, vagy ha a gyermek elhalálozása miatt szűnt meg a jogosultsága. Azok, akik jogosultak erre a kedvezményre, mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

 1. 30 év alatti anyák kedvezménye

A 30 év alatti anyák kedvezményét azok kaphatják, akik betöltötték 25. életévüket, és az adott évben várandósak, gyermeket szülnek, vagy gyermeket fogadnak örökbe. Ezen kedvezmény összege 2024-ben legfeljebb havi 576 601 forint lehet, ami 86 490 forint adómegtakarítást eredményez.

 1. 25 év alatti fiatalok kedvezménye

A 25 év alatti fiatalok kedvezménye azon fiatalok adóalapját csökkenti, akik még nem töltötték be a 25. életévüket. Ezek a kedvezményezettek mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

 1. Első házasok kedvezménye

Az első házasok kedvezménye akkor jár, ha a házastársak legalább egyike az első házasságát köti. A házaspár együttesen havonta 33 335 forint kedvezményt igényelhet.

 1. Személyi kedvezmény

A személyi kedvezmény igénybe vehető súlyos fogyatékosságról szóló orvosi igazolás, rokkantsági járadék vagy fogyatékossági támogatásra való jogosultságról szóló határozat alapján. Az adóelőleg alapja 2024-ben havi 13 300 forint, és egy teljes évben összesen 159 600 forint adókedvezmény igényelhető.

Befejezésül szeretnénk hangsúlyozni, hogy az adózás mindig komplex és időigényes folyamat lehet. Az említett szja-kedvezmények és változások megértése, valamint az adóbevallás pontos kitöltése nem mindig egyszerű. Ha bármilyen segítségre van szüksége ezen témákban, vagy ha további részleteket szeretne megtudni az aktuális adózási szabályokról, bátran keressen minket. Szakértő csapatunk áll rendelkezésére, hogy segítsen az adózási kérdéseiben, és biztosítson információkat az Ön számára releváns lehetőségekről. Forduljon bizalommal hozzánk, hogy az adóbevallási időszak ne okozzon felesleges stresszt, és mindent pontosan és zökkenőmentesen intézhessen el.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tovább olvasom »
Fejlessze magát 2024-ben is: Újévi fogadalmak továbbképzéssel és pénzügyi tudatossággal

5 + 1 tipp

Az év vége közeledik, és sokan már azon gondolkodnak, milyen célokat tűzzenek ki a következő évre. Egy újévi fogadalom kitalálása idén különösen lehetőséget ad arra, hogy személyes és szakmai fejlődésre összpontosítsunk. Ha az új évben azt tervezi, hogy kicsit többet foglalkozik önmagával és környezetével, akkor a továbbképzés és a pénzügyi tudatosság kiváló kiindulópont lehet.

1. Továbbképzés és szakmai fejlődés

Az egyik legígéretesebb újévi fogadalom a személyes fejlődésre való összpontosítás, és ebben a továbbképzés kulcsfontosságú szerepet játszhat. A LOGIKA Pro Kft. számos olyan lehetőséget kínál, amelyek segítenek bővíteni a szakmai ismereteket és készségeket. Gépkezelő képzéseink, szakmai továbbképzéseink, valamint ipari képzéseink segítségével új szintre emelheti a szakmai tudását. Képzéseink nagyrészt rugalmas időbeosztást kínálnak, így könnyen beilleszthetők a mindennapi életedbe.

2. Pénzügyi tudatosság növelése

A pénzügyi tudatosság az egyéni és üzleti életünk szerves része. Egy jó könyvelővel való együttműködés segíthet abban, hogy átláthatóbban kezeljük az adókat, tervezzük a költségvetést és optimalizáljuk a pénzügyeinket. Az új év lehet az a pillanat, amikor bevezetjük a pénzügyi rendszert, amely segít abban, hogy hatékonyabban gazdálkodjunk és tervezgessünk a jövőre. Ha pedig egy jó könyvelőre van szüksége, a LOGIKA Pro Kft. ebben is segítségére lehet.

3. Egészségesebb életmódra való törekvés

Az újévi fogadalmak között gyakran szerepel az egészségmegőrzés. Az egészségesebb életmód azonban nem csak a testmozgást és az étrendet jelenti, hanem a mentális egészségünkre is oda kell figyelnünk. A személyes fejlődésen és a tudatos tanuláson keresztül képesek lehetünk javítani mindkét területet az életünkben.

4. Jobb időgazdálkodás

Az időnk az egyik legértékesebb erőforrásunk, és az új év remek alkalom arra, hogy megvizsgáljuk, hogyan használjuk azt. A hatékony időgazdálkodás nemcsak a munkahelyen, hanem a személyes életünkben is előnyös lehet. A megfelelő tervezés és prioritások meghatározása segíthet abban, hogy több időt szánjunk a tanulásra és a személyes fejlődésre.

5. Kezdjünk bele személyes projektünkbe

Ha van egy hosszú ideje dédelgetett álma, most az ideje, hogy belevágjon. Legyen az egy saját vállalkozás, egy könyv megírása, vagy egy egyedi művészeti projekt, az új év új lehetőségeket hozhat.

És ne feledje, ha könyvelőt keres, vagy szüksége van még tudásra, esetleg végzettségre ahhoz, hogy belevágjon vállalkozásába, a LOGIKA Pro Kft. segítségére leht!

+1 Közösségi szolgálat és empátia

Az újévi fogadalmak közé bevethetünk még egyet: a közösségi szolgálatot és az empátiát. Azzal adhatjuk vissza a legtöbbet közösségünknek, ha részt veszünk önkéntes tevékenységekben vagy segítünk a rászorulóknak.

Az új év egy vadonatúj fejezet, amelyet mindenki saját maga írhat meg. Válassza ki azokat a fogadalmakat, amelyeket a legfontosabbaknak tart, és tegyen meg mindent azért, hogy valóra váljanak. Az újév nem csak egy időpont, hanem egy lehetőség arra, hogy megteremtsük a saját sikerünk útját!

Sok sikert és boldog újévet kívánunk mindenkinek! 🎊🌟

Tovább olvasom »
Azonnali pénzügyi löket: magasabb fizetések 2024-től! Íme, a friss rendelet részletei

A kormány kihirdette a 2024-es minimálbér és garantált bérminimum összegeit, valamint azok részleteit. A munkaadók és munkavállalók szervezeteinek egyezsége alapján a legalacsonyabb bérek már idén decemberben emelkednek.

Miután az érintett felek megállapodtak a jövő évi minimálbérről, a kormány közzétette a "508/2023. (XI. 20.) Korm. rendelet a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról" című rendeletét. Ennek lényege, hogy a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók minimálbére 2023. december 1-jétől havibér esetén 266 800 forint, hetibér esetén 61 340 forint, napibér esetén 12 270 forint, órabér esetén pedig 1534 forintra emelkedik.

A legalább középfokú iskolai végzettséget vagy középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben dolgozók garantált bérminimuma ugyanezen időponttól havibér esetén 326 000 forint, hetibér esetén 74 950 forint, napibér esetén 14 990 forint, órabér esetén pedig 1874 forint lesz.

A rendelet érvényes minden munkáltatóra és munkavállalóra. A kormány döntése december 1-jén lép hatályba, és a 4. paragrafus értelmében először 2023. decemberi munkabérek kiszámításánál alkalmazzák a rendelkezéseket.

A rendelet további rendelkezéseit először a minimálbér vagy garantált bérminimum alapján meghatározott 2024. januári juttatásoknál alkalmazzák. Kivéve az intézmények működéséhez és szolgáltatásokhoz nyújtott költségvetési támogatást.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető közgazdásza szerint az átlagkereset növekedése néha felülmúlja a minimálbér emelkedését, más időszakokban viszont valóságos felzárkózás történik. Ezt a munkaerőpiac feszessége is befolyásolja: a laza munkaerőpiac esetén az átlagkereset növekedése gyorsabb lehet, míg a munkaerőhiányos időszakokban a minimálbér emelkedése felülmúlhatja az átlagbérét.

Az elmúlt években az átlagbér növekedése 9,8%, míg a minimálbér emelése 9,0% volt (2015-2022). Tehát a munkaerőpiac feszességétől függően az átlagbér növekedése lehet a minimálbér emelkedése felett vagy ahhoz közel. A 2024-es tervezett 15% minimálbér- és 10% garantált bérminimum-emelés, valamint az állami szférában tervezett bérrendezések azt sugallják, hogy az átlagbérnövekedés ebben a sávban várható.

 

Tovább olvasom »
Megnézem a további bejegyzéseket
Kapcsolatfelvétel
Kapcsolati űrlap Könyvelés
Tudjuk, hogy a pénzügyek gyakran ijesztőnek tűnhetnek, és nem mindenki szeretne foglalkozni velük. Bízza ránk a vállalkozását, hogy a könyvelés nehézségeit levéve a válláról, biztonságban tudja a pénzügyeit.
envelopephone-handsetmap-markerchevron-downtext-align-right