Könyvelés és
tanácsadás felsőfokon

Tudjuk, hogy a pénzügyek gyakran ijesztőnek tűnhetnek, és nem mindenki szeretne foglalkozni velük. Bízza ránk a vállalkozását, hogy a könyvelés nehézségeit levéve a válláról, biztonságban tudja a pénzügyeit.
Kapcsolatfelvétel
Érdemes tudnod rólunk
Célunk, hogy a hagyományos könyvelési feladatokon túl, – amelyekhez többek között a klasszikus számviteli feladatok, adóbevallások, bérszámfejtés tartozik – megfelelő szakmai támogatást nyújtsunk ügyfeleink üzleti döntéseihez. Csapatunkat olyan kollégák alkotják, akik magyar és nemzetközi nagyvállalatnál egyaránt szereztek tapasztalatot.Emellett társaságunk szintén releváns tapasztalattal rendelkezik kontrolling, pénzügyi tervezés, valamint riporting területén, amely szolgáltatásokkal tudjuk segíteni ügyfeleink vállalatainak további fejlődését a gazdálkodás és pénzügy területén.
“Nemzetközi nagyvállalatnál szerzett több éves felsővezetői és szakmai tapasztalataimat szeretném kamatoztatni az ügyfeleink és saját cégem számára. Hiszem, hogy ha egy multinál sikerült a vállalatot magasabb szintre fejleszteni és juttatni mind gazdaságilag, mint szervezetileg, akkor ezt a tudást át tudom adni más vállalkozásoknak is.”
Décsi András
Ügyvezető

Könyvelés

Teljeskörű könyvelői szolgáltatásunkkal pontos és naprakész információkkal tudunk szolgálni ügyfeleinknek , amely segíti a vállalat ügymenetét és a döntéshozást.

Naprakész szaktudásunkkal kívánunk hozzájárulni ügyfeleink sikeréhez és eredményes működéséhez.

Számviteli szolgáltatásaink:

• számviteli bizonylatok, gazdasági események teljeskörű könyvelése
• az adó- és egyéb jogszabályokban meghatározott bevallások elkészítése, beadása
• kötelező statisztikák összeállítása, elküldése
• éves beszámoló, egyszerűsített éves beszámoló összeállítása, közreműködés a társaság könyvvizsgálóival
• egyéb különleges esetek: végelszámolási időszak könyvvitele, átalakulások könyvelése

Lehetőség van a további számviteli szolgáltatásokra is:

• kimenő számlák elkészítése ügyfeleink meghatalmazása és adatszolgáltatása alapján
• banki átutalások rögzítése az online utalási rendszerekben

Ajánlatot kérek!

Bérszámfejtés

Bérszámfejtési szolgáltatásunk keretében biztosítjuk ügyfeleink számára a teljeskörű bérszámfejtési, táppénz, valamint társadalombiztosítási ellátások számfejtési, bérfeladási, adó- és járulékelszámolási teendőinek ellátását.
Ajánlatot kérek!

Adótanácsadás

A megfelelő és optimális adózás kiválasztása sok esetben összetett és bonyolult feladat. Ez pedig komoly szakmai hozzáértést, valamint az adójogszabályok széleskörű ismereteit igényli. 

Emellett a jelenlegi, állandóan változó gazdasági- és jogi környezetben fontos az adótörvények változásainak folyamatos nyomonkövetése is ahhoz, hogy a vállalkozás adózása és adótervezése a lehető legoptimálisabb legyen.

Ha Ön vállakozást indítana, mindenképpen ajánljuk, hogy vegye igénybe szakember segítségét, hogy biztosan a megfelelő adózási formát válassza. Így ugyanis a legtöbb esetben pénzt tud spórolni vállalkozásának.
Az adózással kapcsolatosan az alábbi szolgáltatásokat tudjuk nyújtani vállalkozásának:

• adózási tanácsadás induló vállalkozások részére
• tanácsadás helyi adókkal kapcsolatban
• ügyintézés az adóhatóságoknál
• adóhatóságokkal történő egyeztetések lebonyolítása• korábban hibásan beadott bevallások javítása, önellenőrzése

Ajánlatot kérek!

Vállalati pénzügyek -és gazdálkodási tanácsadás

Frázis, de nagy igazság van abban a mondásban, hogy „mindig lehet fejlődni”. Ez a vállalatok gazdálkodására is igaz. A sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy egy független, ezáltal teljesen objektív gazdasági szakember szakmai meglátásaival és tanácsaival képes optimálisabb szintre emelni egy vállalat működését, gazdálkodását, pénzügyeit. 

Csapatunk szívesen áll cége rendelkezésére vállalata pénzügyeinek átvilágításában, valamint gazdálkodásának áttekintésében. 

A megfelelő javaslatok megtétele után, cégünk támogatást is tud nyújtani a változtatások bevezetéséhez és implementálásához, ami által vállalata gazdálkodása és eredménye javulni tud.
További tanácsadási szolgáltatásaink:

• számviteli tanácsadás
• üzletviteli tanácsadás
• könyvelés ellenőrzés (független, szakmai vélemény)

Ajánlatot kérek!

Cégalapítás

Megbízható partner ügyvédi irodánkkal együtt készséggel állunk rendelkezésére a cégalapítás folyamatában: segítünk a vállalkozás legmegfelelőbb jogi -és adózási formájának kiválasztásában.
Ajánlatot kérek!
Legfrisebb híreink
2024-es adóbevallás: útmutató és fontos tudnivalók

Csak úgy, mint az eddigi években, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az általuk ismert adatok alapján idén is mindenki számára elkészíti az adóbevallás tervezetet.

Ha valaki egyetért az adóbevallási tervezetben szereplő adatokkal, és nem szükséges önállóan bevallást benyújtania, akkor nincs más teendője, mint hogy a NAV által elkészített adóbevallási tervezetéhez nem nyúl, így az a benyújtási határidő után (általában május 20.) az érvényes bevallássá válik.

Amennyiben valaki nem ért egyet a tervezetben szereplő adatokkal:

 • Az eSZJA-felületen lehetősége van javítani, kiegészíteni és beküldeni a bevallást, vagy,
 • amennyiben nem rendelkezik ügyfélkapuval, akkor önállóan kell benyújtania a bevallást az adott évi 'SZJA-nyomtatványon.

Ha a tervezet adatait a benyújtási határidőig nem javítja, nem egészíti ki, illetve nem küldi be önállóan a bevallást, akkor a tervezet automatikusan érvényes bevallássá válik.

A NAV hangsúlyozza, hogy az SZJA-bevallási tervezet nemcsak magánszemélyek, hanem az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek számára is elkészül. Az említett csoportoknak a tervezetet beküldés előtt szükséges kiegészíteniük a tavalyi év során szerzett jövedelmek adataival.

A tervezet március 15. után válik elérhetővé az eSZJA-rendszeren keresztül, ügyfélkapus hozzáféréssel.

Azok, akik papíron adják be bevallásukat, mindenképpen figyeljenek arra, hogy a főlapot aláírják. E nélkül ugyanis érvénytelen a bevallás. Javasoljuk továbbá, hogy beküldés előtt mindenki nézze át, vagy nézesse át egy könyvelővel a tervezetet, hasonlítsa össze a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolásokkal, és szükség esetén módosítsa azt. Ez segít biztosítani, hogy az adatok pontosak és teljesek legyenek.

Kinek kell önállóan bevallást benyújtania?

Az áfás magánszemélyek, a mezőgazdasági őstermelők és az egyéni vállalkozók önállóan kell, hogy benyújtsák bevallásukat, de felhasználhatják az adóbevallás tervezetet segítségként. Erre azért van szükség, mert az esetek többségében bevételeik nem kifizetőtől származnak, illetve saját maguk dönthetik el, hogy milyen költségelszámolási módszert választanak, milyen kedvezményeket érvényesítenek.

Kinek kell kiegészítenie a tervezetet?

Azoknak a személyeknek, akik olyan jövedelmet szereztek, amiről a NAV-hoz nem érkezett kifizetői adatszolgáltatás – például magánszemélytől ingatlan-bérbeadásából származó jövedelem –, szükséges a tervezetüket kiegészíteni.

A kedvezmények, mint például a családi kedvezmény vagy személyi kedvezmény, érvényesítéséhez fontos, hogy a visszaigényelhető összegeket rögzítsék a tervezetben. A családi kedvezmény érvényesítéséhez szükséges a gyermekek adatainak kitöltése, a kedvezmény típusának megjelölése, valamint a jogosultsági hónapok megadása is, ezek nélkülözhetetlen lépések a folyamatban. A visszautaláshoz szükséges megadni a bankszámlaszámot vagy a postai címet. Amennyiben valaki az előző évben több önkéntes pénztárnak is fizetett, a bevallásban fel kell tüntetnie, hogy melyik pénztárhoz kéri a visszautalást.

Nem tudja, pontosan milyen SZJA kedvezmények járnak önnek? Olvassa el a témában készült cikkünket.

Hogyan alakulnak 2024-ben a SZJA kedvezmények Magyarországon?

SZJA 1+1

Az szja 1+1 százalékáról a legegyszerűbben az eSZJA-oldalon lehet nyilatkozni, de a NAV-hoz postán is beküldhető. Ha a munkáltató vállalja a rendelkező nyilatkozatok összegyűjtését, akkor a munkavállalóknak május 10-éig kell átadniuk nyilatkozataikat a munkáltatónak.

Az szja-bevallási tervezet kiegészítéséhez és módosításához segítséget nyújtanak a NAV eSZJA-oldalán elérhető "Fontos Információk" között található videók.

Fizetési kedvezmény

Amennyiben valaki a személyijövedelemadó-bevallásában a visszajáró összeg kiutalását kéri, de tartozása is van, célszerű a bevallás benyújtása előtt a NAV-tól fizetési kedvezményt kérnie. A lejárt esedékességű tartozások mértékéig a NAV visszatartja a kiutalni kért összeget. Ezt csak akkor kerülheti el, ha kifizeti a tartozását, vagy a tartozásaira fizetési kedvezményt kérvén azt sikeresen meg is kapja.

Az SZJA mértéke 2024-ben továbbra is 15% marad, és a bevallási határidő 2024. május 20., amely hétfőre esik. Az adóbevallások elkészítését segíti az új SZJA-webes kitöltőprogram, amely logikusabb és a kitöltést segítő funkciókkal rendelkezik.

Milyen funkciókkal? Cikkünkből kiderül:

Újdonságok az eSZJA-oldalon

Befejezésül szeretnénk hangsúlyozni, hogy az adózás mindig komplex és időigényes folyamat lehet. Az említett szja-kedvezmények és változások megértése, valamint az adóbevallás pontos kitöltése nem mindig egyszerű. Ha bármilyen segítségre van szüksége ezen témákban, vagy ha további részleteket szeretne megtudni az aktuális adózási szabályokról, bátran keressen minket. Szakértő csapatunk áll rendelkezésére, hogy segítsen az adózási kérdéseiben, és biztosítson információkat az Ön számára releváns lehetőségekről. Bizalommal forduljon hozzánk, hogy az adóbevallási időszak ne okozzon felesleges stresszt, és mindent pontosan és zökkenőmentesen intézhessen el.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tovább olvasom »
Újdonságok az eSZJA-oldalon

Az egyik legegyszerűbb módja a személyi jövedelemadó-bevallás elkészítésének az, ha az adózó elfogadja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által készített bevallási tervezetet, miután azt áttekintette és szükség esetén kiegészítette. Ezt pedig mostantól mindenki még könnyebben megteheti. Idén ugyanis a NAV számos újítást vezetett be az eSZJA felületen annak érdekében, hogy azok, akik saját maguk szeretnék elkészíteni adóbevallásukat, vagy módosítani szeretnének azon, még könnyebben megtehessék azt.

Az újítások a következők:

 1. az eSZJA oldal frissített kitöltőfelülete most már logikusabb és könnyebben áttekinthető, ami segíti az adózókat az adatok beírásában és ellenőrzésében. A felület átalakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén eligazodjanak az adózási folyamatban.
 2. Az újítások között hangsúlyozandó, hogy a kedvezmények, például a 25 év alattiak kedvezménye, most már az adózó specifikus adataihoz igazítva jelennek meg. Ez növeli az átláthatóságot és segít az adózóknak pontosabban megérteni, milyen kedvezmények állnak rendelkezésükre.
 3. Amennyiben hiba merül fel az adóbevallás kitöltése során, a felületen azonnal piros színnel megjelenő hibaüzenetek segítik az adózókat a gyors korrigálásban. Emellett a felület bal oldalán feltüntetik a hibásan kitöltött mezőket, így könnyebben azonosítható, hol történt hiba.
 4. A kitöltőprogram keresőmezője az adózói logikát követi, és nem csak a jogszabályi kifejezésekre, hanem a köznyelvi szavakra is reagál. Ez lehetővé teszi, hogy az adózók gyorsan megtalálják azokat az információkat vagy mezőket, amelyekre szükségük van.
 5. Az eSZJA oldalon elérhető videók és segédanyagok segítik az adózókat a tervezet kiegészítésében és módosításában. Ennek köszönhetően könnyen megérthetik az adózási folyamat részleteit és az esetlegesen felmerülő kérdéseket.
 6. Az SZJA 1+1 százalékának rendelkezése egyszerűsödött az eSZJA oldalon. A munkavállalók most már könnyen és gyorsan kijelenthetik, hogy melyik kedvezményezettnek kívánják felajánlani az adójuk 1+1 százalékát.

Ingatlan eladásból szerzett jövedelem bevallása

A fentiek mellett könnyebbé vált a bevallás azoknak, akik 2023-ban ingatlan eladásából szereztek jövedelmet, mert az új mezők automatikusan kiszámítják a jövedelem és az adó összegét. Az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelmek új témacsoportba kerültek, amely tartalmazza az összes ingatlanhasznosítási formát és az azzal összefüggő adókötelezettséget.

Adóbevallás ügyfélkapus belépés nélkül

A fontos újítások közé tartozik az is, hogy az eSZJA oldalon mostantól azok is kitölthetik személyi jövedelemadó-bevallásukat, akiknek nincs Ügyfélkapus belépésük, vagy akik nem kívánják az Ügyfélkapun keresztül benyújtani bevallásukat. Ennek köszönhetően lehetőség van regisztráció nélkül is használni az online felületet.

Felhasználói élményjavítás és folyamategyszerűsítés

Ezen újítások célja a felhasználók élményének javítása és az adóbevallási folyamat egyszerűsítése, így mindenki könnyedén és pontosan elvégezheti adóügyeit az eSZJA rendszeren keresztül. Az adózóknak érdemes kihasználni ezeket a funkciókat, hogy hatékonyan és pontosan készíthessék el adóbevallásukat.

Az eSZJA oldalon bevezetett újítások ellenére az adózás komplex és időigényes folyamat lehet. Az szja-kedvezmények és változások megértése, valamint az adóbevallás pontos kitöltése nem mindig egyszerű. Ha bármilyen segítségre van szüksége ezen témákban, vagy ha további részleteket szeretne megtudni az aktuális adózási szabályokról, bátran keressen minket. Szakértő csapatunk áll rendelkezésére, hogy segítsen az adózási kérdéseiben, és biztosítson információkat az Ön számára releváns lehetőségekről. Forduljon bizalommal hozzánk, hogy az adóbevallási időszak ne okozzon felesleges stresszt, és mindent pontosan és zökkenőmentesen intézhessen el.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tovább olvasom »
Hogyan alakulnak 2024-ben a SZJA kedvezmények Magyarországon?

Az adózási rendszer állandó fejlődésével és változásával együtt járnak a SZJA kedvezmények is. Az idei évben ismét számos új lehetőség és kedvezmény lép életbe, amelyeket érdemes áttekinteni annak érdekében, hogy az adófizetők a lehető legjobban kihasználják az adókedvezmények nyújtotta lehetőségeket. Hogyan alakulnak 2024-ben a SZJA kedvezmények Magyarországon? Az alábbiakban részletezzük.

Az igénylés módjai

Az adókedvezmények igénylésének két fő módja van:

 1. adóévre vonatkozó szja-bevallásban: ez az általános módja az adókedvezmények igénylésének minden adóévben.
 2. év közben a munkáltatónak, rendszeres bevételt juttató kifizetőnek adott adóelőleg-nyilatkozattal: ez a lehetőség azoknak adódik, akik az adóév során már előre szeretnék érvényesíteni a kedvezményeket.

Kinek jár SZJA kedvezmény 2024-ben?

Az adott SZJA típusok határozzák meg, hogy kik jogosultak az adott kedvezményekre. Az alábbiakban részletesen ismertetjük a főbb típusokat és a velük járó kedvezményeket:

 1. Családi kedvezmény
 2. Négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye
 3. 30 év alatti anyák kedvezménye
 4. 25 év alatti fiatalok kedvezménye
 5. Első házasok kedvezménye
 6. Személyi kedvezmény

Nézzük meg egyesével, hogy ki veheti igénybe őket és, hogy mekkora a kedvezmények értéke.

 1. Családi kedvezmény

A családi kedvezmény olyan adókedvezmény, amelyet több kategóriába sorolnak az igénylés jogosultságát meghatározó feltételek alapján. Jogosult rá az, aki családi pótlékra jogosult, vagy akik közös nyilatkozat, jogerős bírósági döntés vagy egyezség alapján felváltva gondozzák gyermeküket. Emellett a családi pótlékra jogosult személyekkel közös háztartásban élő házastársak is jogosultak lehetnek rá, még akkor is, ha ők maguk nem részesülnek családi pótlékban. A kedvezmény igénybevevői közé tartoznak továbbá a várandós nők és házastársaik, akik együtt élnek, valamint azok, akik saját jogon jogosultak a családi pótlékra vagy rokkantsági járadékra, illetve külföldi jogszabályok alapján ilyen típusú ellátásra jogosultak. A családi kedvezmény összege az összevont adóalapot csökkenti, és változhat az eltartottak és a kedvezményezett eltartottak számától függően. Ez azt jelenti, hogy havonta a nettó kereset növekszik, és az emelkedés mértéke az alábbiak szerint alakul: ha egy eltartott van a családban, akkor 10 ezer forinttal, ha kettő van, akkor 20 ezer forinttal, míg ha három vagy több eltartott van, akkor 33 ezer forinttal. A kedvezmény az adóterhek enyhítésére szolgál, és fontos lehetőséget biztosít az érintett családok számára az adófizetési kötelezettségeik csökkentésére.

 1. Négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye

A négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményét az veheti igénybe, aki jogosult a családi pótlékra, vagy akinek legalább 12 éven át volt jogosultsága a családi pótlékra, még ha jelenleg már nem jogosult rá, vagy ha a gyermek elhalálozása miatt szűnt meg a jogosultsága. Azok, akik jogosultak erre a kedvezményre, mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

 1. 30 év alatti anyák kedvezménye

A 30 év alatti anyák kedvezményét azok kaphatják, akik betöltötték 25. életévüket, és az adott évben várandósak, gyermeket szülnek, vagy gyermeket fogadnak örökbe. Ezen kedvezmény összege 2024-ben legfeljebb havi 576 601 forint lehet, ami 86 490 forint adómegtakarítást eredményez.

 1. 25 év alatti fiatalok kedvezménye

A 25 év alatti fiatalok kedvezménye azon fiatalok adóalapját csökkenti, akik még nem töltötték be a 25. életévüket. Ezek a kedvezményezettek mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

 1. Első házasok kedvezménye

Az első házasok kedvezménye akkor jár, ha a házastársak legalább egyike az első házasságát köti. A házaspár együttesen havonta 33 335 forint kedvezményt igényelhet.

 1. Személyi kedvezmény

A személyi kedvezmény igénybe vehető súlyos fogyatékosságról szóló orvosi igazolás, rokkantsági járadék vagy fogyatékossági támogatásra való jogosultságról szóló határozat alapján. Az adóelőleg alapja 2024-ben havi 13 300 forint, és egy teljes évben összesen 159 600 forint adókedvezmény igényelhető.

Befejezésül szeretnénk hangsúlyozni, hogy az adózás mindig komplex és időigényes folyamat lehet. Az említett szja-kedvezmények és változások megértése, valamint az adóbevallás pontos kitöltése nem mindig egyszerű. Ha bármilyen segítségre van szüksége ezen témákban, vagy ha további részleteket szeretne megtudni az aktuális adózási szabályokról, bátran keressen minket. Szakértő csapatunk áll rendelkezésére, hogy segítsen az adózási kérdéseiben, és biztosítson információkat az Ön számára releváns lehetőségekről. Forduljon bizalommal hozzánk, hogy az adóbevallási időszak ne okozzon felesleges stresszt, és mindent pontosan és zökkenőmentesen intézhessen el.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tovább olvasom »
Megnézem a további bejegyzéseket
Kapcsolatfelvétel
Kapcsolati űrlap Könyvelés
Tudjuk, hogy a pénzügyek gyakran ijesztőnek tűnhetnek, és nem mindenki szeretne foglalkozni velük. Bízza ránk a vállalkozását, hogy a könyvelés nehézségeit levéve a válláról, biztonságban tudja a pénzügyeit.
envelopephone-handsetmap-markerchevron-downtext-align-right