Felnőttképzés –
minőség és megbízhatóság személyre szabva

Képzéseink megvalósítását gyakorlatorientáltan, mindig a legújabb trendeknek és elvárásoknak megfelelő képzési szemlélettel, nagy fokú rugalmassággal és teljes mértékben személyre szabott megoldási javaslatokkal végezzük.
Képzéseink
Legfrisebb híreink
Az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő képzés: út a szakmai sikerhez

Az elérhető tudás: az  ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő képzés adatlapja

Az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő képzés egy olyan lehetőséget teremt, amely segítségével a résztvevők szakszerűen és hatékonyan üzemeltethetik az ipari hőtechnikai rendszereket. Ilyen berendezések például a kazánok, ipari kemencék, szárítók, valamint a gőzfűtésű hőcserélők.

A hibrid formátumú képzés, amely online és tantermi részeket is magában foglal, összesen 88 órában teszi lehetővé a szakmai készségek megszerzését.

A szakmai előképzettség ajtaja: képzési adatok és előfeltételek

A képzéshez alapfokú iskolai végzettség szükséges, szakmai előképzettség pedig nem. Így a képzésen bárki részt vehet azok közül, akik érdeklődnek az ipari hőtechnikai rendszerek iránt.

Az üzemeltetők mesterei: a képzés jelentősége

Az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő szakember feladata az ipari hőtechnikai rendszerek üzemeltetése. Ezek között olyan berendezések találhatók, mint például kazánok, amelyek az ipari létesítmények fűtéséért vagy a gőz előállításáért felelnek. Emellett fontos szerepet játszanak az ipari kemencék, amelyekben a nyersanyagok vagy alapanyagok hőkezelése történik, például olvasztás vagy szárítás. Az ipari szárítók is kiemelkedő fontosságúak az ipari folyamatokban, segítve a termékekben lévő nedvesség eltávolítását, ami kritikus a tárolhatóság, minőség és tartósság szempontjából. A gőzfűtésű hőcserélők szintén fontosak az ipari hőátadásban, például hűtéshez vagy fűtéshez, és széles körben alkalmazzák a folyamatok hatékonyabbá tételére és az energiaveszteség minimalizálására. Ez csak néhány példa az ipari hőtechnikai rendszerekre, amelyeket az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő szakembereknek szakszerűen, gazdaságosan és biztonságosan kell üzemeltetniük.

A karrier lehetőségei: elhelyezkedési alternatívák és pozíciók

A képzést elvégzők széles körben elhelyezkedhetnek különböző iparágakban és pozíciókban. Például az energetikai szektorban, gyárakban, ipari létesítményekben vagy akár az olaj- és gáziparban találhatnak munkalehetőségeket. Pozícióik lehetnek például üzemeltetők, felügyelők vagy karbantartók, és feladatkörük magában foglalhatja az épületfelügyeleti rendszerek, biztonsági berendezések ellenőrzését és a veszélyes anyagok kezelését is.

A karrier kapuja: jelentkezés és alkalmasság

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok között szerepel a kitöltött és aláírt jelentkezési lap, valamint a képzés bemeneti feltételét igazoló bizonyítvány másolata. Emellett szükség van egy alkalmassági véleményre, amelyet egy foglalkozás-egészségügyi szakellátó orvos állít ki. Fontos, hogy a képzés előzetes tudásszint felmérést is kínál. Ennek segítségével az óraszám csökkenthető, így még hatékonyabban lehet haladni a tanulási folyamatban.

További inormációk a képzésről!

Tovább olvasom »
A jövő - mikrotanúsítványok a felnőttképzésben

A mikrotanúsítványok szerepe és jelentősége a képzésben

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kezdeményezése az egységes mikrotanúsítványok bevezetése, amelyek nem csupán a tanulók, hanem az oktatók és képzők számára is jelentős változásokat hozhatnak a képzés területén. Ezek a tanúsítványok olyan rövid, de hatékony képzéseket igazolnak, melyek kiválóan illeszkednek a modern oktatási igényekhez és társadalmi elvárásokhoz. Bevezetésük egy új, inkluzív tanulási paradigmát hozhat létre, melynek célja, hogy ösztönözze és támogassa az egész életen át tartó tanulást. Az élethosszig tartó tanulás fontossága kiemelkedő, hiszen mindenki számára elengedhetetlen az ismeretek, készségek és kompetenciák folyamatos fejlesztése ahhoz, hogy sikeres legyen a munkaerőpiacon és a társadalomban. A mikrotanúsítványok ebben a folyamatban egyre fontosabb szerepet töltenek be. Lehetővé teszik ugyanis az embereknek, hogy rövid távú tanulási eredményeiket hitelesítve fejlesszék személyes és szakmai tudásukat. Segítenek a gyorsan változó társadalom és munkaerőpiac által követelt készségek és kompetenciák célzott elsajátításában, de nem helyettesítik a hagyományos képesítéseket.

Mikrotanusítványok a diákok szemszögéből

A mikrotanúsítványok sokféle tanulási útvonalat és kontextust támogathatnak, figyelembe véve a különböző foglalkoztatási helyzeteket, oktatási szinteket, személyes fejlődési igényeket és az egyéni kihívásokat, mint például fogyatékosság, életkor, társadalmi-gazdasági helyzet vagy digitális készségek. A tanulók képesek lehetnek a mikrotanúsítványokat pontosan az aktuális munkáltatói igényekhez igazítani, és kihasználni azok előnyeit. Ezt támasztja alá az a kutatás is, amely kimutatta, hogy a mikrotanúsítványokat hatékonyabban megszerzők már rendelkeznek diplomával és stabil munkahellyel, és ezeket a tanúsítványokat meglévő előnyeikre építik.

Mikrotanusítványok a munkáltatók szemszögéből

A munkáltatóknak kiemelt szerepük van a munkaképes korú felnőttek képzettségének fejlesztésében és átképzésében. Információkkal szolgálhatnak az új és felmerülő készségigényekről, segíthetnek a mikrotanúsítványok relevanciájának biztosításában és kialakításában. Emellett iránymutatást nyújthatnak a képzési és karrierfejlesztési lehetőségekkel kapcsolatban, támogathatják a munkavállalókat finanszírozással és fizetett képzési szabadsággal. A mikrotanúsítványok kulcsfontosságú eszközei lehetnek a munkaerő-fejlesztésnek és az egész életen át tartó tanulás ösztönzésének.

Mikrotanúsítványok az oktatók és képzők szemszögéből

A mikrotanúsítványok bevezetése különösen fontos az oktatók, fejlesztők és szakemberek számára a szakképzésben és felnőttképzésben. A felsőoktatásban dolgozó oktatók, tanárok és képzésiprogram-fejlesztők számára is jelentős lehetőségeket rejt magában ez a kezdeményezés. Az egységes mikrotanúsítványok segítségével ezek az oktatók könnyebben bizonyíthatják szaktudásukat és eredményeiket, valamint hozzájárulhatnak a képzés rugalmasságához és hatékonyságához. Az európai oktatási rendszer gyorsan alkalmazkodik az új trendekhez, és egyre több rövid időtartamú, koncentrált tanfolyamot kínál, melyek elvégzését mikrotanúsítványokkal lehet igazolni. Ez a rugalmas tanulási lehetőség megnyitja az utat szélesebb rétegek előtt, beleértve a hátrányos helyzetű csoportokat is.

Egy biztos, a mikrotanúsítványok bevezetése kihívások elé állítja az érintetteket. Ennek ellenére az egységes mikrotanúsítványok bevezetése ígéretes lehetőséget kínál mind az oktatás, mind a munkaerőpiac számára. A folyamatosan változó környezetben és a digitalizáció térnyerésével egyre nagyobb hangsúly helyeződik a rugalmas, hatékony és hiteles oktatási módszerekre, amelyeket a mikrotanúsítványok bevezetése segíthet elő.

Tovább olvasom »
Kisfeszültségű FAM kábelszerelő képzés: az üzem folytonosságának kulcsa a villanyszerelés területén

A kisfeszültségű FAM kábelszerelő képzés egyedülálló lehetőséget kínál a villanyszerelés területén dolgozó szakemberek számára. Nem csupán egy további végzettséget, hanem az üzem folytonosságának megőrzése szempontjából is kulcsfontosságú tudást kínál. Azoknak érdemes részt venniük ezen a képzésen, akik szeretnének továbblépni karrierjükben, vagy akiknek munkájukból kifolyólag kábelszereléstkell végezniük úgy, hogy az üzem folytonossága érdekében a hálózatot nem kapcsolják ki.

Az alábbiakban bemutatjuk, miért érdemes részt venni ezen a képzésen, mit tanulhatnak a résztvevők, és milyen karrierlehetőségek nyílnak meg előttük.

Miért érdemes részt venni a képzésen?

A kisfeszültségű FAM kábelszerelő képzés kulcsa az üzemek folyamatos működésének biztosításában rejlik. A hálózat kikapcsolása nélküli kábelszerelési technikák elsajátításával a résztvevők nem csupán új készségeket szerezhetnek, hanem a munkavégzés hatékonyságát is növelik. A képzés egyedülálló lehetőséget teremt a szakemberek számára, hogy olyan tudást sajátítsanak el, amelyek kiemelkedővé teszik őket a villanyszerelés területén.

Mit tanulnak meg a képzésen résztvevők?

A résztvevők a képzés során részletesen megismerkednek az üzem folytonosságának alapelveivel és gyakorlatával. A kábelszerelés terén alkalmazott ki-, be-, és összekötő szerelési technikák, leágazó szerelés, valamint egyéb fontos technikák kerülnek bemutatásra. A résztvevők nem csupán gyakorlati készségekkel lesznek gazdagabbak, hanem elméleti tudással is, ami elengedhetetlen a villanyszerelési területen való sikeres munkához.


Milyen szakmákban helyezkedhetnek el a képzés után?

A sikeresen elvégzett kisfeszültségű FAM kábelszerelő képzés új kapukat nyithat számos villamosipari szakmában. A résztvevők nemcsak villanyszerelői szakmában, hanem például energetikai vállalkozásoknál, gyártóüzemekben vagy telekommunikációs vállalatoknál is elhelyezkedhetnek. Akár automatizációs területen, okos otthon technológiák telepítésében, vagy zöld energiamegoldások tervezésében is megtalálhatják helyüket.

Emellett a résztvevők kiválóan alkalmazkodhatnak olyan dinamikus iparágakhoz, mint az informatikai szolgáltatások, a gépjárműgyártás, vagy éppen az építőipar, ahol a kisfeszültségű kábelszerelési ismeretekre és készségekre nagy szükség van. A technikusi pozíciók lehetőséget teremtenek az érintett szakemberek számára, hogy részt vegyenek nagyszabású projektekben,például adatközpontok kialakításában vagy okosvárosi infrastruktúra fejlesztésében.

Miért érdemes a képzésre jelentkezni?

A Kisfeszültségű FAM kábelszerelő képzés elvégzése után a résztvevők nemcsak a munkavégzés biztonságát növelik, de egyúttal szélesíthetik ismereteiket és új karrierlehetőségeket teremthetnek maguknak.

Összegzés

A Kisfeszültségű FAM kábelszerelő képzés egy befektetés a szakmai fejlődésbe és a jövőbeli karrierlehetőségekbe. Azoknak, akik szeretnék magukat új kihívások elé állítani, vagy csak tovább szeretnének lépni karrierjükben, és a villanyszerelés terén kiemelkedő tudásra és készségekre vágynak, ez a képzés kiváló választás lehet.

További inormációk a képzésről!

Tovább olvasom »
További híreink
Képzéseink megvalósítását gyakorlatorientáltan, mindig a legújabb trendeknek és elvárásoknak megfelelő képzési szemlélettel, nagy fokú rugalmassággal és teljes mértékben személyre szabott megoldási javaslatokkal végezzük.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 
B/2023/000322
Felnőttképzési engedély szám: 
E/2023/000041
envelopephone-handsetmap-markerclockchevron-downtext-align-right