Kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelő: a villamosenergia-szolgáltatás hőse

2023.november.09

A kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelők munkája a mai modern világunkban elengedhetetlen, hiszen a villamos energia életünk számos területén nélkülözhetetlen. Legyen szó otthonunkról, munkahelyünkről vagy a közlekedésről. A villamos energia hálózatok működése és karbantartása kulcsfontosságú, és ezért szükség van olyan szakemberekre, akik gondoskodnak róla, hogy az energia mindig rendelkezésre álljon. A kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelők pontosan ezt teszik. Cikkünkben bemutatjuk, mit csinálnak, milyen munkahelyeken dolgozhatnak, és miért érdemes belevágni és elmélyülni ebben a szakmában.

A kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelő feladatai

A kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelők felelősek a villamos energia szolgáltatás biztonságos és megbízható működéséért. Feladataik közé tartozik a villamos hálózatok tervezése, telepítése, karbantartása és javítása. Ezek a szakemberek ismerik az elektromos rendszerek működését és különböző elektromos eszközök kezelését, és az üzem folytonossága érdekében, a hálózat kikapcsolása nélkül létesítési, üzemzavar megelőzési és javítási, karbantartási feladatokat végeznek kisfeszültségű, váltakozó- és egyenfeszültségű villamos védelmi és irányítástechnikai, segédüzemi hálózatokon és berendezéseken.

Ezen kívül a kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelők felelősek a hibák és zavarok diagnosztizálásáért és javításáért a villamos hálózatokban. Fontos szerepet játszanak a műszaki dokumentációk elkészítésében és karbantartásában, valamint a biztonságos munkakörülmények fenntartásában.

Munkahelyek

Kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelő végzettséggel a szakemberek számos munkahelyen megállják a helyüket. Ez magában foglalhatja az energiaszolgáltatókat, az építőipari vállalkozásokat, a telekommunikációs vállalatokat és a gyártó vállalatokat. Emellett önálló vállalkozóként is dolgozhatnak, saját szakmai cégüket működtetve.

A kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelő képzés

Egy ilyen pozíció betöltéséhez elengedhetetlen a megfelelő képzés. A kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelő képzés során a hallgatók megtanulják az elektromos rendszerek működését, a kábelrendszerek telepítését és karbantartását, valamint az elektromos hálózatok tervezését. Emellett a biztonságos munkavégzés alapelveit is elsajátítják.

Miért érdemes jelentkezni kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelő képzésre?

Az ilyen képzés elvégzése számos előnnyel jár. Először is, ez egy olyan szakma, amelyre mindig szükség van, és a kereslet folyamatosan nő. Ez biztosíthat a szakembereknek stabil és jól fizetett munkalehetőségeket. Emellett a Kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelők munkája hozzájárul a közösség és a társadalom működéséhez is.

A LOGIKA Pro Kft. egy megbízható képző intézmény, amely, többek között kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelő képzést is kínál. A munkavállalóink hosszú évek tapasztalatával és szakértelmével rendelkeznek a villamos energia képzési területén, képzésünk pedig magas színvonalon zajlik. Az oktatás során a legmodernebb technológiákat és eszközöket használjuk, hogy a hallgatók a legjobb felkészítést kapják.

Ezen kívül a LOGIKA Pro Kft. olyan gyakorlati lehetőségeket is kínál, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy valós tapasztalatokat szerezzenek az iparágban.

Ha tehát olyan továbbképzést keres, amely stabil jövőt és izgalmas karrierlehetőségeket kínál, és érdekli a villamos energia világa, a kisfeszültségű szakszolgálati FAM szerelő képzés és a LOGIKA Pro Kft. lehetnek a megfelelő választás. Bátorítunk mindenkit, hogy lépjen kapcsolatba velük, és jelentkezzen a képzésre, hogy egy magasabb szintre léphessen karrierjében ezen a fontos területen.

További inormációk a képzésről!

Képzéseink megvalósítását gyakorlatorientáltan, mindig a legújabb trendeknek és elvárásoknak megfelelő képzési szemlélettel, nagy fokú rugalmassággal és teljes mértékben személyre szabott megoldási javaslatokkal végezzük.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 
B/2023/000322
Felnőttképzési engedély szám: 
E/2023/000041
envelopephone-handsetmap-markerchevron-downtext-align-right