A kazánkezelő és kazángépész képzés

2023.október.26

A kazánkezelő és kazángépész képzés nélkülözhetetlen az ipari fűtési rendszerek hivatalos és megfelelő működtetéséhez, karbantartásához és javításához. Ezek a képzések szakmai ismereteket és gyakorlati készségeket nyújtanak a résztvevőknek a kazánok és kazángépek terén.

A kazánkezelő képzés

A kazánkezelő képzésen a résztvevők alapvető ismereteket szereznek a kazánok működéséről és karbantartásáról. A képzés során a résztvevők megismerik a különböző típusú kazánok működését, beleértve gázkazánokat, olajkazánokat és biomassza-kazánokat. A képzés mindemellett nagy hangsúlyt fektet a biztonsági előírásokra és intézkedésekre is, amelyek elengedhetetlenek a kazánkezelők számára. Ezeken felül a résztvevők megtanulják a kazánok rendszeres karbantartását és hibaelhárítását, hogy a berendezések hatékonyan működjenek, valamint megtanulják a kazánok hatékony üzemeltetését és a hőtermelési folyamatokat.

A kazángépész képzés

A kazángépész képzés a kazánkezelő képzéshez képest további, specifikusabb ismereteket nyújt a résztvevőknek a kazánok és kazángépek terén. A képzés során a résztvevők mélyreható ismereteket szereznek a kazánok működéséről és azok komponenseiről, beleértve a vezérlőrendszereket és érzékelőket. Elsajátítják a kazánok helyes telepítését és bekötését. Megtanulják a kazángépészeti szabályozási rendszerek működését és beállítását. A kazángépész képzés során a résztvevők mélyebb ismereteket szereznek a kazánok hibaelhárításáról és karbantartásáról is.

Elhelyezkedés

A kazánkezelő képzés olyan pozíciókban való elhelyezkedést segíthet elő, mint kazánkezelők, karbantartási technikusok és fűtésszerelők. A kazángépész képzés magasabb szintű pozíciókhoz vezethet, olyanokhoz, mint például vezető technikusok, karbantartási mérnökök és fűtési rendszertervezők. A résztvevők a fűtési rendszerek karbantartására és hibaelhárítására szakosodhatnak, és elhelyezkedhetnek kazánkarbantartási technikusokként is. Emellett a kazánkezelők és kazángépészek üzemeltetési és kezelési feladatokra is specializálódhatnak különböző üzemekben, erőművekben és intézményeknél. A magasabb szintű képesítésekkel rendelkezők tervezési és tanácsadási pozíciókat tölthetnek be a fűtési rendszerek tervezésében és fejlesztésében.

A kazánkezelő és kazángépész képzések általában jó munkavállalási lehetőségeket kínálnak, és a szakemberhiány miatt sok munkáltató keresi az olyan szakembereket, akik képesek hatékonyan kezelni és karbantartani a fűtési rendszereket.

Mind a kazánkezelő -, mind a kazángépész képzés lehetőséget kínál a résztvevőknek a fejlődésre és szakmai előrelépésre a kazánok és kazángépek területén. A LOGIKA Pro Kft. által nyújtott képzések segítenek a szakmai kompetencia fejlesztésében és növelik az elhelyezkedés esélyét ezen a szakterületen.

Kapcsolatfelvétel

Képzéseink megvalósítását gyakorlatorientáltan, mindig a legújabb trendeknek és elvárásoknak megfelelő képzési szemlélettel, nagy fokú rugalmassággal és teljes mértékben személyre szabott megoldási javaslatokkal végezzük.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 
B/2023/000322
Felnőttképzési engedély szám: 
E/2023/000041
envelopephone-handsetmap-markerchevron-downtext-align-right