Miért érdemes felkeresni egy gazdasági tanácsadó céget?

2022.november.23

Mindig van hova fejlődni. Ez különösképpen igaz a vállalatok gazdálkodására. A sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy egy független, objektív gazdasági –és pénzügyi tanácsadó szakember, mint külső szemlélő, szakmai meglátásaival és tanácsaival optimálisabb szintre tudja emelni egy vállalat működését, gazdálkodását, pénzügyeit, ezáltal elősegítve a fejlődést.

Hogyan tudja a Logika Pro Kft. segíteni optimálisabb szintre emelni vállalata működését, gazdálkodását, pénzügyeit? És egyáltalán, mire jó egy független gazdasági – és pénzügyi tanácsadócég?

Tapasztalat

Sokévnyi pályafutásunk alatt különböző méretű vállalkozásokkal volt szerencsénk együttműködni. Ezen együttműködésből rengeteg tapasztalatra és tudásra tettünk szert. Segítettünk vállalatoknak a költségstruktúra átvilágításában, a gazdálkodás teljes átvilágításában, menedzsment-kontroll rendszerek kialakításában és bevezetésében. Pénzügyi folyamatok megszervezésében, a pénzügy munkájának meg-, illetve átszervezésében, kontrolling és jelentéskészítésben, szanálásban és átszervezésekben is. Ezzel a tapasztalattal, tudással és rutinnal állunk az Ön és cége rendelkezésére is, hogy együtt sikeresebbé tegyük vállalatát.

Új szemlélet

Egy cég életébe akarva-akaratlanul rögzülnek bizonyos folyamatok, módszerek, amik a vállalat alkalmazottjai számára megszokottá és kényelmessé, válnak. És az ember, mint tudjuk, nehezen vált. Ragaszkodik, sőt szereti a megszokottat. Egy független tanácsadó céget nem kötnek ezek a megszokott, berögzült folyamatok, amelyek adott esetben a vállalat fejlődésének útjában állnak. Egy ilyen cég képes objektívan és független szakértőként tekinteni vállalatára, így elfogulatlanul tudja kezelni a folyamatokat és feltárni a problémákat.

Folyamatok kialakítása

Egy gazdasági – és pénzügyi tanácsadó cég segítségét akkor is érdemes igénybe venni, ha cége éppen egy növekvő fázisban van, de a folyamatok kialakítása, az ideális adózás, valamint az eredményes gazdálkodás érdekében szükség van megfelelő költségstruktúrák kialakítására. A tapasztalatok azt mutatják, bármekkora is legyen egy vállalkozás, szervezet, fontos már az elején céltudatosan elkezdeni megfogalmazni a gazdálkodással kapcsolatos igényeket. Majd ezek alapján egy szakmailag megfelelő pénzügyi rendszert kialakítani. Ez ugyanispozitívan tudja befolyásolni a vállalat eredményeit.

Veszteség minimalizálása, sikertényezők felismerése

Sokszor fordul elő, hogy ugyan megvan a kereslet egy vállalat szolgáltatásai, termékei iránt, ennek ellenére mégsem jönnek a várt eredmények. Sőt, néhány esetben a cég még veszteséget is termel. Ilyen esetben is különösen hasznos dolog egy külső gazdasági -, vállalati pénzügyi tanácsadó céget felkeresni, hogy az független partnerként átvilágítsa a vállalat meglévő költségstruktúráját és folyamatait. A legtöbb esetben ez segít beazonosítani a problémát, és azokat a tényezőket, amelyeket ha felismerünk, és változtatunk rajtuk, az a megfelelő, pozitív irányba fogja változtatni a vállalat eredményeit. Egy gazdasági- és vállalati pénzügyi tanácsadó cég a probléma feltárása után minden esetben konkrét, megvalósítható javaslatokat ajánl ügyfeleinek a siker elérése érdekében.

A problémás folyamatok mellett természetesen egy tanácsadó vállalata kritikus sikertényezőket is azonosítja. Azokat a tényezőket, amelyek elengedhetetlenek a sikerhez, és ezek megtartására is konkrét stratégiát ajánl a szolgáltatást igénybe vevő vállalatoknak.

A siker fenntartása

Miután minden kritikus pontot optimalizáltunk, és a sikerhez nélkülözhetetlen tényezőket is feltártuk, a cél az, hogy ezeket az elért eredményeket fenn is tudjuk tartani. Ehhez egy gazdálkodási – és vállalati pénzügyi tanácsadó cég – az eredményes gazdálkodás fenntarthatósága érdekében – különböző menedzsment-kontroll rendszereket alakít ki, illetve vezet be. Emellett olyan mérő- és mutatószámok bevezetését javasolja, amelyek által folyamatosan monitorozni, később pedig optimalizálni lehet a teljesítményt.

Eredmény

A tanácsadás végeztével szinte kivétel nélkül minden vállalatvezető azt nyilatkozta, hogy teljes mértékben elégedettek a tanácsadás után elért eredményekkel. Hálásak a tanácsokért, meglátásokért, valamint azért, hogy egy új szemszögből tudnak vállalkozásuk pénzügyeire tekinteni. A tanácsadás végére mindenki egyetértett abban, hogy nagy segítség egy független gazdasági- és vállalati pénzügyi tanácsadó, aki mindig máshogy (objektíven) látja és értékeli a helyzeteket, folyamatokat és a problémás területeket.

A Logika Pro Kft. rendelkezésére áll minden gazdálkodással, pénzügyi rendszerekkel és folyamatokkal kapcsolatos témakörben, hogy segíteni tudja vállalatát a növekedésben, valamint a jobb eredményekhez szükséges folyamatok átvilágításában és azok hatékonyságának növelésében.

Tudjuk, hogy a pénzügyek gyakran ijesztőnek tűnhetnek, és nem mindenki szeretne foglalkozni velük. Bízza ránk a vállalkozását, hogy a könyvelés nehézségeit levéve a válláról, biztonságban tudja a pénzügyeit.
envelopephone-handsetmap-markerchevron-downtext-align-right