Az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő képzés: út a szakmai sikerhez

2024.február.17

Az elérhető tudás: az  ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő képzés adatlapja

Az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő képzés egy olyan lehetőséget teremt, amely segítségével a résztvevők szakszerűen és hatékonyan üzemeltethetik az ipari hőtechnikai rendszereket. Ilyen berendezések például a kazánok, ipari kemencék, szárítók, valamint a gőzfűtésű hőcserélők.

A hibrid formátumú képzés, amely online és tantermi részeket is magában foglal, összesen 88 órában teszi lehetővé a szakmai készségek megszerzését.

A szakmai előképzettség ajtaja: képzési adatok és előfeltételek

A képzéshez alapfokú iskolai végzettség szükséges, szakmai előképzettség pedig nem. Így a képzésen bárki részt vehet azok közül, akik érdeklődnek az ipari hőtechnikai rendszerek iránt.

Az üzemeltetők mesterei: a képzés jelentősége

Az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő szakember feladata az ipari hőtechnikai rendszerek üzemeltetése. Ezek között olyan berendezések találhatók, mint például kazánok, amelyek az ipari létesítmények fűtéséért vagy a gőz előállításáért felelnek. Emellett fontos szerepet játszanak az ipari kemencék, amelyekben a nyersanyagok vagy alapanyagok hőkezelése történik, például olvasztás vagy szárítás. Az ipari szárítók is kiemelkedő fontosságúak az ipari folyamatokban, segítve a termékekben lévő nedvesség eltávolítását, ami kritikus a tárolhatóság, minőség és tartósság szempontjából. A gőzfűtésű hőcserélők szintén fontosak az ipari hőátadásban, például hűtéshez vagy fűtéshez, és széles körben alkalmazzák a folyamatok hatékonyabbá tételére és az energiaveszteség minimalizálására. Ez csak néhány példa az ipari hőtechnikai rendszerekre, amelyeket az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő szakembereknek szakszerűen, gazdaságosan és biztonságosan kell üzemeltetniük.

A karrier lehetőségei: elhelyezkedési alternatívák és pozíciók

A képzést elvégzők széles körben elhelyezkedhetnek különböző iparágakban és pozíciókban. Például az energetikai szektorban, gyárakban, ipari létesítményekben vagy akár az olaj- és gáziparban találhatnak munkalehetőségeket. Pozícióik lehetnek például üzemeltetők, felügyelők vagy karbantartók, és feladatkörük magában foglalhatja az épületfelügyeleti rendszerek, biztonsági berendezések ellenőrzését és a veszélyes anyagok kezelését is.

A karrier kapuja: jelentkezés és alkalmasság

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok között szerepel a kitöltött és aláírt jelentkezési lap, valamint a képzés bemeneti feltételét igazoló bizonyítvány másolata. Emellett szükség van egy alkalmassági véleményre, amelyet egy foglalkozás-egészségügyi szakellátó orvos állít ki. Fontos, hogy a képzés előzetes tudásszint felmérést is kínál. Ennek segítségével az óraszám csökkenthető, így még hatékonyabban lehet haladni a tanulási folyamatban.

További inormációk a képzésről!

Képzéseink megvalósítását gyakorlatorientáltan, mindig a legújabb trendeknek és elvárásoknak megfelelő képzési szemlélettel, nagy fokú rugalmassággal és teljes mértékben személyre szabott megoldási javaslatokkal végezzük.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 
B/2023/000322
Felnőttképzési engedély szám: 
E/2023/000041
envelopephone-handsetmap-markerchevron-downtext-align-right